nuffnang

ohbelog

apesal

rakan blog

Tambah Trafik Anda

latest posts

Friday, February 24, 2012

Sony Dan Ericsson Bakal Bercerai

Puan Sony dan Encik Ericsson bakal bercerai. “Ericsson has today completed the divertment of its 50% stake in Sony Ericsson, including the broad IP cross-licensing agreemet, jointly announced by Sony Corppration and Ericsson on October 27, 2011. This makes Sony Ericsson a wholly-owned subsidiary of Sony.”
sony ericsson w800i
W800i

Senang citer tu la penghujung share antara dua syarikat ini. Ericsson antara pengeluar handphone besar gajah sezaman dengan Motorola dan Nokia dulu. Bila “berkahwin” dengan Sony pada 2001, kapel ni dah buat handphone yang ohsem pada zaman tu yang ada fungsi music (Walkman) dan photography (cyber-shot).Antara handphone lain yang boleh kata ohsem bagi dua company ni ialah pada 2005 dorang buat W800i, yang boleh play 30jam music, first 8MP camphone (sony ericsson C905) dan first 12MP camera smartphone (sony ericsson satio) pada 2009.
C905 dan Satio

And aku tadi baru pergi survey-survey handphone. Ingat nak beli SE Xperia Ray, yela nanti company ni da nak bercerai dah. At least nanti boleh cerita kat anak cucu, “ni dulu tokwan muda-muda dua ekoq company ni gabung taw”.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...