nuffnang

ohbelog

apesal

rakan blog

Tambah Trafik Anda

latest posts

Saturday, March 31, 2012

Bertone Mantide Hanya 10 Buah Di Dunia!




The Bertone Mantide adalah sebuah projek yang besar bagi italian automibile designer, Bertone. Menggunakan structure futuristic Corvette ZR1, Mantide lebih berkuasa berbanding ZR1. Mantide telah dilengkapi dengan design yang lebih aerodynamic dan lebih ringan. Disebabkan kebanyakan structure Mantide diperbuat dari carbon fibre, Mantide 100kg lebih ringan dari ZR1. Supercar ni mempunyai 638hp, V8 engine, dan 3800rpm torque, membolehkanya memecut dari 0-62mph dalam 3.2sec, dan maximum speed of 217mph. Bertone bercadang untuk menghasilkan 10 Mantide, setiap satunya berharga $2million dollar. 





Doodle Case: Lukis Apa Saja Pada iPhone Case Korang

Andai aku ada iPhone case macam ni, akan aku tulis macam-macam formula sebelum amsuk exam. Selain tu, kalo jumpe budak-budak snsd, memang aku suruh dorang autograph sorang satu. pastu jual. Demn kaya la aku macam ni. The Doodle iPhone Case ni datang dengan marker yang membolehkan korang menulis apa-apa pada case iPhone korang yang berwarna putih ni. Selain tu juga disertakan cleaning solution supaya korang boleh padam, kot-kot ada orang sabotaj korang lukih gambo idung babi pulak kan? 


















via



Kepada Bakal Doctor, Have A Nice Day


Muka Bengkak Akibat Guna Pewarna Rambut


Seorang wanita yang berhajat untuk kelihatan cun melecun buta sementara dan dimasukkan kedalam hospital akibat dari alahan dari sebuah pewarna rambut yang dibeli di sebuah supermarket.



Muka Carmen Rowe membengkak seperti bola selepas menggunakan Clairol "Nice n Easy" natural black colour yang dibelinya. Dia dimasukkan ke Morriston Hospital di Swansea keesokkan harinya selepas bengkak di mukan menghalangya untuk melihat.


Friday, March 30, 2012

Trafik Mudah Dengan Global Autosurf

Untuk korang yang suka dan senang hati bila trafik gila banyak ari2, mungkin korang boleh cuba cara aku ni. Just sign in kat globalautosurf.net ni. Then sementara korang nak tunggu site korang enable, iaitu diterima oleh sistem, korang boleh la click kat button surf. Bila korang surf, point korang akan naik, dan lebih banyak point, lebih banyak trafik korang akan dapat. Biasanya akan ambik masa dalam 24jam untuk site korang di enable sebelum boleh dapat trafik percuma.. cuba la.. 




CLICK GAMBAR UTK BESARKAN












Video: iOs VS Android


Kalau lepak dengan member-member aku yang pakai iPhone, letih dengar dorang brag about the miracles of iphone. Memang la canggih. Tapi kadang-kadang macam sakit ati plak dengar dorang dok kutuk android. Yela bukan semua mampu nak pakai hanset mahal. Aku pon dok pakai nokia5800 lagi. T___T





Restoran Denda Pelanggan Jika Membazir DI Saudi





Pembaziran adalah amalan sepupu syaiton. Disebabkan itu sebuah restoran Saudi mula mendenda pelanggan jika memesan makanan lebih dari kemampuan yang mereka mampu makan. Fahad Al Anezi, pemilik Marmar Restaurant di city of Dammam berkata langkah itu adalah demi menghentikan amalan sepupu syaiton tersebut. Duit hasil denda tersebut pula akan didermakan kepada negara yang kelaparan.

DIa beranggap, idea mendenda pelanggan tersebut akan membuatkannya dimaki, sebaliknya mendapat sokongan dari kerajaan Saudi, dan ada few customer yang berkata mereka telah mendapat pengajaran berguna dari langkah tersebut. Alhamdulillah...




















via

Whale Submarine: Sebijik Macam Ikan Doww



Kalau korang ada duit juta-juta lemon, apa korang beli? Kalo aku, aku beli Whale Submarine ni. Sangat cool. Sekali aku pandang tadi macam ikan betul, dua kali pandang macam submarine. Tiga kali pandang macam ikan balik.


Whale Submarine ni boleh meluncur laju diatas permukaan air selaju 50mph, dan kokpitnya yang sangat awesome, macam kokpit pilot pon ada. ade butang-butang yang boleh buat korang rasa cool ble korang dah pandai handle., termasuklah LCD yang memaparkan live video daro sirip yang mempunyai build-in camera.

















via

Helmet Angry Bird Milik Heikki Kovalinen (F1 Driver)


Driver Formula1 dan Angry Bird enthusiast Heikki Kovalainen akan mengayakan game kegeraman beliau dari Rovio selepas bersetuju dengan sponsorship dari syarikat game berkenaan. Apa yang jelas kelihatan dari persetujuan ini ialah helmet Heikki adan direka mengikut karekter dalam game angry bird, apa lagi kalau bukan burung merah tu. 


Thursday, March 29, 2012

Video: RC Helicopter Yang Mendarat Di Dinding

Jason Krause yang mengendalikan sebuah helicopter remote control yang berjaya menlandingkan rc helicopter tersebut dalam sebuah pertandingan. Helicopter tersebut terus terbang sehingga mendarat dengan perfect. Cool gila.










Fridge Berbentuk Amp Jim Marshall






Aku rasa dalam banyak-banyak fridge, fridge ni yang akan membuatkan korang bangga ada fridge. Tak percaya? Amp sangat sinonim lagi-lagi kat mamat-mamat muzik yang suka mengoreng gitar letrik. 

Fridge berbentuk amp ni mempunyai Jim Marshall's signature log dan control knob yang boleh diputar sehingga 11. Tapi apa yang pasti, susah nak cam ni adalah sebuah fridge, bukan amp sebenar!

















via

Choclate Skull Dari Acuan Tengkorak Sebenar

Gambar kat bawah ni korang boleh tengok sebuah tengkorak yang diperbuat dari coklat, a signature blend of Belgian white dan milk choclate. Dan yang lebih power pasal Chocolate Skulls dari Marina Malvada ialah ia di letakkan dalam acuan yang menggunakan tengkorak sebenar! Agak menyeramkan. Korang nak ke makan choclate yang ada bekas2 tengkorak? yekk~~ 










via

Video: NASA Menerangkan Angry Bird Space. Cool!!!!












via

Wednesday, March 28, 2012

Tuesday, March 27, 2012

Video: Magic Show Dengan The New iPad
















via

Tempoh Sah Baucar Buku 1Malaysia Dilanjutkan

PUTRAJAYA: Kementerian Pengajian Tinggi (KPT) bersetuju melanjutkan tarikh tempoh sah penggunaan Baucar Buku 1Malaysia (BB1M) sehingga 30 April ini untuk dimanfaatkan lebih 30,000 pelajar baru kemasukan kedua ke institusi pengajian (IPT) di seluruh negara. 




 


Menterinya, Datuk Seri Mohamed Khaled Nordin, berkata keputusan itu dibuat kerana pelajar yang baru mendaftar di IPT antara Januari hingga Mac mendakwa mereka mungkin tidak dapat menggunakan baucar berkenaan kerana tarikh lupusnya terlalu hampir iaitu Sabtu ini.


“Saya ingin menegaskan hanya pelajar mendaftar sebelum 31 Mac layak mendapat kemudahan BB1M. Mereka yang mendaftarkan selepas tarikh itu tidak layak menerima BB1M.
“Berdasarkan rekod kementerian, 1.27 juta pelajar sudah menerima 5.1 juta BB1M yang dianggar bernilai RM255 juta, termasuk mereka yang mendaftar sejak Januari lalu hingga sekarang. 

“Daripada 5.1 juta baucar BB1M yang diagihkan, hanya kira-kira 50 peratus sudah diterima balik oleh Bank Simpanan Nasional (BSN) daripada kedai buku untuk ditukarkan dengan wang tunai,” katanya pada sidang media selepas menghadiri Majlis Penghargaan Kursi Pengajian Melayu di Luar Negara di sini, semalam. 

Pada majlis itu, Mohamed Khaled turut menyerahkan watikah pelantikan pemegang Kursi Pengajian Melayu di Beijing Foreign Studies University (BFSU), China, kepada Prof Dr Mohd Taib Dora. 

Katanya, BB1M selebihnya mungkin masih berada di tangan pelajar atau kedai buku yang belum menunaikannya dan beliau meminta kerjasama 292 kedai buku di seluruh negara yang menyertai program itu supaya menerima baucar berkenaan walaupun tarikh lupus yang dicetak padanya ialah 31 Mac ini. 
KPT juga akan mengeluarkan notis menerusi akhbar utama bagi memaklumkan kepada pemilik kedai buku dan pelajar IPT bahawa tarikh tempoh sah BB1M kini dilanjutkan sehingga 30 April ini. 

Terdahulu, Mohamed Khaled mengumumkan kementeriannya bercadang menubuhkan dua lagi Kursi Pengajian Melayu iaitu di Jerman dan Jepun tidak lama lagi. 

Katanya, Goethe-University of Frankfurt di Jerman turut menyatakan minat untuk mengembangkan Pengajian Melayu di universiti berkenaan. 

Katanya, penubuhan kursi berkenaan dicadangkan kerana Frankfurt adalah pusat perbankan serantau di Eropah, sekali gus menjadi langkah strategik bagi mempromosikan Malaysia sebagai pelopor bidang pengajian perbankan Islam pada peringkat global.














via 

Video: Xtreme Sport: Trike Drifting, Drift Guna Basikal 3 Tayar







via

iPhoneography: iPhone Photography Course Kini Ditawarkan

Disebabkan popularity iPhone yang semakin mendadak sekarang, dua sahabat di London merancang untuk membuat satu course baru untuk iFags, iaitu iPhoneography.

Menurut pengasas course tersebut, Richard Gray, apa yang diperlukan iala passion of photography, a creative mind dan sebijik iPhone of course. Yuran untuk course cool ni ialah 115 Euro dan tambahan 20 Euro untuk membeli apps2 yang berkenaan.




menurut Gray lagi, iPhone sudah tentu tak boleh dibandingkan dengan DSLR, tapi bagi korang yang taknak menghabiskan duit utk beli lens2, iPhone camera dah sangat cukup. "no longer do you need expensive equipement to produce great images" katanya.

Selain pengunaan iPhone dalam photography, Gray juga bercadang untuk memasukkan basic photography dalam course tersebut seperti composition, color and lights, dan editing skills termasuklah blending, collage dan cloning. Course ni disasarkan kepada beginners-noob dan diadakan dalam sesi 3jam, 5kali seminggu. 
Jika course ni mendapat sambutan ramai, mungkin akan diakan untuk android user pulak. Hmm menarik kan?








via 

Video: My Generasi Short Story Yang Sentimental




teringat time kecik2 aku ada botol talifon
teringat time kecik2 aku suka lawan pemadam
teringat time kecik2 aku jadi ketua darjah
teringat time kecik2 menangis nak beg power rangers
teringat time kecik2 suka kotak pencil besar siap ada magnet
teringat time kecik2 ada crush yang comot
teringat time kecik2 gaduh dalam surau
teringat time kecik2 main kejar2
teringat time kecik2 main batu seremban
teringat time kecik2 main ejek2 nama bapak
teringat time kecik2 main galah panjang
teringat time kecik2 main bola pakai botol
teringat time kecik2 bangun pagi2 pergi sekolah
teringat time kecik2 takot dengan cikgu mad nor syariff (cikgu disiplin)
banyak memori yang tak boleh tulis kat sini
*nangis*

Ferrari Xezri Ilham Dari Azerbaijan (Ferrari World Design Contest) (5 Gambar)


 


Ferrari Xezri ialah sebuah concept car yang direka oleh Samir Sadikhov dari Azerbaijan, yang memenangi 2nd prize untuk Ferrari World Design Contest 2011. Design ni adalah berdasarkan Ferrari 458 Italia, dan juga berinspirasi dari angin. Dia menamakan concept car ni sebagai Xezri sempena nama angin yang melalui bahagian timur Caspian Sea, tasik terbesar di dunia. Cantik kan?


Monday, March 26, 2012

Arca Dari Mancis

 

David Mach terkenal kerana hasil kerja seninya yang mengunakan pelbagai jenis peralatan rumah termasuklah tayar, hangers, kertas surat khabar dan bermacam-macam lagi. Kali ni dia membuat arca dengan mengunakan mancis pulak.

10 TIps Menjimatkan Bateri Smartphone Korang

 





click gambar kalo tak cukup besar.. 






via 

Om Nom Nom iPhone Case

Fungsi iPhone semkin hari semkin significant dalam hidup kita. Apps yang sangat berguna, dan case jugak boleh jadi berguna. Silicon case ni mempunyai slot untuk meletakkan credit card, wayar earphone atau barang-barang kecik cinonet seperti pendrive.












via 

Shelby SSC Ultimate Aero II

 

Shelby Supercars, jenama sportcar US telah melancarkan supercer terbaru dorang, SSC Ultimate Aero II. Supercar ni dikatakan boleh menandingi Vuyron, dan mempunyai 6.8 liters twin-turbocharged V8 engine dengan 1400hp. Dengan carbon fibre made body, supercar ni cuma 2600pounds. membolehkan ia mencapai kelajuan 0-60mph dalam 2.8sec dan 275 top speed.

Saturday, March 24, 2012

The Hulk+Barrack Obama=lol



Action figure "America's Back!" ialah hasilkerja seni Ron English yang menunjukkan Barrack Obama yang digabungkan dengan The incredible Hulk. Kalaulah betul-betul macam ni. aish.





via 

Contortionist: Basikal Foldable Paling Compact Di Dunia

 


Basikal sekarang dah makin top pulak. Dengan mountain bike, bmx, fixie, then macam2 lagi trend berbasikal. Namun kebnayakan folding bike tak la se-compact The Contortionist yang boleh melipat basikal ke dalam saiz lebh kurang ukurlilit tayar basikal 26inci. Tapi basikal ni belum lagi bersedia untuk production, cuma baru prototype. Tengok video mehh.. 

























via

FBI Tak Mampu Crack Sistem Unlock Android. Hebat!

Image1 

Pattern-screen lock pada Android phone adalah sangat selamat, apatah lagi selepas dakwaan dari FBI yang mereka tidak mampu untuk crack.

FBI mendakwa pakar forensik mereka tidak berjaya walaupon selepas beberapa cubaan untuk mengakses content pada samsung exhibit II handset, namun tidak berjaya.

sesebuah android device akan meminta google email address dan password jika terlalu banyak cubaan swipes yang salah dibuat. FBI sebenarnya sedang dalam penyiasatan untuk mengunlock suspek bapa ayam die San Diego.






via 

Friday, March 23, 2012

Chevrolet Copo Camaro (13 Gambar)

 



Action Figure The Batman Begins Yang Super Detailed



Hot Toys Baru-baru ni telah announced action figure exclusive dari Toy Fairs 2011. Action figure The Batman Begins: Batman/Bruce Wayne dengan scale 1:6 yang berukuran 30inci tinggi dan 30 points of articulation. Action figure ni datang dengan masked Batman head, termasuk 3 interchangeable lower part of the face, dan satu kepala actor Christian Bale yang super duper detailed.habis semua kedut-kedut nampak. realistic mak oi.
























via 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...