nuffnang

ohbelog

apesal

rakan blog

Tambah Trafik Anda

latest posts

Sunday, April 8, 2012

LOL: Titanic Super 3D

Video:Peugeot EX1: Electric Car Terpantas (5Gambar)

Untuk menyambut ulang tahun ke 200tahun, Peugeot berhasrat menghasilkan sesuatu yang berharga pada hari istimewanya. Jika digabungkan teknologi terbaik pada masa kini dengan design yang seakan-akan filem Tron atau Batman, Peugeot EX1 la kereta yang sesuai. EX1 merupakan kereta elektrik terpantas didunia pada masa ni dan telah memecahkan rekod Mini E.





Seni Bina Container Kapal (10 Gambar)

Korang pernah tak tengok container macam ni kat mana-mana? Kadang-kadang ada pekerja construction modified sikit buat rumah. Kadang-kadang aku suka tengok container ni. Then mula la timbul macam-macam idea nak buat dengan container ni. Dengan creativity, macam-macam boleh jadi kan?







Photography: Aircraft On The Background Of Moon And Sun (18 Gambar)



Kasut Yang Meninggalkan Tapak Kaki Binatang




Outliers (Trace) adalah hasil kerja Maskull Lasserre ialah satu siri kasut yang dimodified untuk memberi kesan realistik tapak kaki bintang. Lasserre telah menggunakan kasut tersebut untuk meninggalkan kesan tapak kaki binatang di bandar sekitar Canada dan America semenjak 2011. 


















via

Thursday, April 5, 2012

Video: Wireless Air Mouse Glove (Ninja Gamers)













via

Sneakers Inspirasi Dari Star Wars (14 Gambar)



Wider 42 Yatch US $1.16Juta


Wider Yachts adalah sebuah concept unique bot layar yang boleh change to adapt, dan memberikan keselesaan tanpa mengabaikan aspek performance. Dibangunkan oleh Tilli Antonelli dan Fulvio De Simoni, Wider 42 ciptaan Italy ni merupakan open-day cruiser dengan ukuran kira-kira 35kaki untuk model kecil dan 50kaki untuk model yang lebih besar.

Awan Sebenar Di Dalam Bilik




Gambar yang korang tengok ni bukan hasil photoshop. Tapi adalah awan sebenar yang terapung didalam sebuah bilik sebenar. Berndnaut Smilde menggabungkan seni dan sains apabila berjaya memghasilkan awan buatan manusia, tetapi hanya kekal sementara didalam sebuah bilik.

Smilde mengunakan fog machine untuk membuat awan tersebut, dia juga mengawal kelembapan dan suhu bilik tersebut. Hasil seni ni hanya kekal sebentar sebelum hilang. So kalo korang tak sempat tengok, just tengok dalam gambar jela. 






























Sunday, April 1, 2012

Trailer: Solebox x Reebok 2012 OmniZone Pump





Selepas kejayaan Reebok OmniZOne Pump pada 2011, Solebox kembali dengan gaya flourescent pulak. Kasut awesome ni datang dengan warna green glimmering dan interchangeable side paneling. Jom tgok sikit trailer dorang. 




Video: Barrack Obama Nyanyi "Im Sexy And Im Know It" LMFAO
















via

Video: Japanese Tron Dance Yang Mind Blown

Antara dance yang paling awesome aku pernah tengok. Dalam step up 3D pon ada menda yang lebih kurang sama conceptnya, Tapi tu movie. tak jadi boleh buat semula. Tapi ni live. Dari segi dance moves dia, light synchronism, semua awesome dan membuatkan student electrical engineering macam aku tertanya-tanya macamana nak buat tu? 















via

Lawak: Dunia Mengikut Pandangan Student Lelaki (15 Gambar)



Saturday, March 31, 2012

Bertone Mantide Hanya 10 Buah Di Dunia!




The Bertone Mantide adalah sebuah projek yang besar bagi italian automibile designer, Bertone. Menggunakan structure futuristic Corvette ZR1, Mantide lebih berkuasa berbanding ZR1. Mantide telah dilengkapi dengan design yang lebih aerodynamic dan lebih ringan. Disebabkan kebanyakan structure Mantide diperbuat dari carbon fibre, Mantide 100kg lebih ringan dari ZR1. Supercar ni mempunyai 638hp, V8 engine, dan 3800rpm torque, membolehkanya memecut dari 0-62mph dalam 3.2sec, dan maximum speed of 217mph. Bertone bercadang untuk menghasilkan 10 Mantide, setiap satunya berharga $2million dollar. 





Doodle Case: Lukis Apa Saja Pada iPhone Case Korang

Andai aku ada iPhone case macam ni, akan aku tulis macam-macam formula sebelum amsuk exam. Selain tu, kalo jumpe budak-budak snsd, memang aku suruh dorang autograph sorang satu. pastu jual. Demn kaya la aku macam ni. The Doodle iPhone Case ni datang dengan marker yang membolehkan korang menulis apa-apa pada case iPhone korang yang berwarna putih ni. Selain tu juga disertakan cleaning solution supaya korang boleh padam, kot-kot ada orang sabotaj korang lukih gambo idung babi pulak kan? 


















via



Kepada Bakal Doctor, Have A Nice Day


Muka Bengkak Akibat Guna Pewarna Rambut


Seorang wanita yang berhajat untuk kelihatan cun melecun buta sementara dan dimasukkan kedalam hospital akibat dari alahan dari sebuah pewarna rambut yang dibeli di sebuah supermarket.



Muka Carmen Rowe membengkak seperti bola selepas menggunakan Clairol "Nice n Easy" natural black colour yang dibelinya. Dia dimasukkan ke Morriston Hospital di Swansea keesokkan harinya selepas bengkak di mukan menghalangya untuk melihat.


Friday, March 30, 2012

Trafik Mudah Dengan Global Autosurf

Untuk korang yang suka dan senang hati bila trafik gila banyak ari2, mungkin korang boleh cuba cara aku ni. Just sign in kat globalautosurf.net ni. Then sementara korang nak tunggu site korang enable, iaitu diterima oleh sistem, korang boleh la click kat button surf. Bila korang surf, point korang akan naik, dan lebih banyak point, lebih banyak trafik korang akan dapat. Biasanya akan ambik masa dalam 24jam untuk site korang di enable sebelum boleh dapat trafik percuma.. cuba la.. 




CLICK GAMBAR UTK BESARKAN












Video: iOs VS Android


Kalau lepak dengan member-member aku yang pakai iPhone, letih dengar dorang brag about the miracles of iphone. Memang la canggih. Tapi kadang-kadang macam sakit ati plak dengar dorang dok kutuk android. Yela bukan semua mampu nak pakai hanset mahal. Aku pon dok pakai nokia5800 lagi. T___T





Restoran Denda Pelanggan Jika Membazir DI Saudi





Pembaziran adalah amalan sepupu syaiton. Disebabkan itu sebuah restoran Saudi mula mendenda pelanggan jika memesan makanan lebih dari kemampuan yang mereka mampu makan. Fahad Al Anezi, pemilik Marmar Restaurant di city of Dammam berkata langkah itu adalah demi menghentikan amalan sepupu syaiton tersebut. Duit hasil denda tersebut pula akan didermakan kepada negara yang kelaparan.

DIa beranggap, idea mendenda pelanggan tersebut akan membuatkannya dimaki, sebaliknya mendapat sokongan dari kerajaan Saudi, dan ada few customer yang berkata mereka telah mendapat pengajaran berguna dari langkah tersebut. Alhamdulillah...




















via

Whale Submarine: Sebijik Macam Ikan Doww



Kalau korang ada duit juta-juta lemon, apa korang beli? Kalo aku, aku beli Whale Submarine ni. Sangat cool. Sekali aku pandang tadi macam ikan betul, dua kali pandang macam submarine. Tiga kali pandang macam ikan balik.


Whale Submarine ni boleh meluncur laju diatas permukaan air selaju 50mph, dan kokpitnya yang sangat awesome, macam kokpit pilot pon ada. ade butang-butang yang boleh buat korang rasa cool ble korang dah pandai handle., termasuklah LCD yang memaparkan live video daro sirip yang mempunyai build-in camera.

















via

Helmet Angry Bird Milik Heikki Kovalinen (F1 Driver)


Driver Formula1 dan Angry Bird enthusiast Heikki Kovalainen akan mengayakan game kegeraman beliau dari Rovio selepas bersetuju dengan sponsorship dari syarikat game berkenaan. Apa yang jelas kelihatan dari persetujuan ini ialah helmet Heikki adan direka mengikut karekter dalam game angry bird, apa lagi kalau bukan burung merah tu. 


Thursday, March 29, 2012

Video: RC Helicopter Yang Mendarat Di Dinding

Jason Krause yang mengendalikan sebuah helicopter remote control yang berjaya menlandingkan rc helicopter tersebut dalam sebuah pertandingan. Helicopter tersebut terus terbang sehingga mendarat dengan perfect. Cool gila.










Fridge Berbentuk Amp Jim Marshall






Aku rasa dalam banyak-banyak fridge, fridge ni yang akan membuatkan korang bangga ada fridge. Tak percaya? Amp sangat sinonim lagi-lagi kat mamat-mamat muzik yang suka mengoreng gitar letrik. 

Fridge berbentuk amp ni mempunyai Jim Marshall's signature log dan control knob yang boleh diputar sehingga 11. Tapi apa yang pasti, susah nak cam ni adalah sebuah fridge, bukan amp sebenar!

















via

Choclate Skull Dari Acuan Tengkorak Sebenar

Gambar kat bawah ni korang boleh tengok sebuah tengkorak yang diperbuat dari coklat, a signature blend of Belgian white dan milk choclate. Dan yang lebih power pasal Chocolate Skulls dari Marina Malvada ialah ia di letakkan dalam acuan yang menggunakan tengkorak sebenar! Agak menyeramkan. Korang nak ke makan choclate yang ada bekas2 tengkorak? yekk~~ 










via

Video: NASA Menerangkan Angry Bird Space. Cool!!!!












via

Wednesday, March 28, 2012

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...